3-daagse training Nalatenschappen werven voor cultuur

‘Heel nuttige en inspirerende training. We hadden de eerste stappen op het gebied van nalatenschappenwerving al gezet en nu voel ik me goed toegerust om de werving doelmatiger aan te pakken.’
Janneke Barten, hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

LVWB Fundraising en Arjen van Ketel Legacy Fundraising werken samen om de cultuursector te versterken in hun werving van nalatenschappen. Daarvoor zijn ze eind 2018 het ‘Initiatief Nalaten & Cultuur’ gestart, waarmee ze een platform bieden om kennis en ervaring te delen, onderzoek te doen en trainingen, coaching en advies aan te bieden. Afgelopen jaar hebben we diverse trainingen gegeven.

Start nieuwe training februari 2022, earlybird tarief voor aanmeldingen vóór 1 januari

Voorjaar 2022 start de volgende 3-daagse training Nalatenschappen Werven voor Cultuur in Amsterdam op woensdag 9 februari, woensdag 9 maart en woensdag 20 april  2022 van 9.30 tot 17.00 uur. Er is een earlybird tarief van € 1395,- per persoon (i.p.v. € 1545,- p.p.) voor inschrijvingen vóór 1 januari 2022.

‘Ik heb heel veel aan de cursus gehad. De balans tussen theorie en praktijk, en tussen inspiratie van andere instellingen en aan de slag gaan met je eigen plannen was uitstekend.’
Yolande Zuijdgeest, Medewerker Development & Relations Residentie Orkest

Marischka Leenaers: “Ons opleidingsprogramma is een goede mix van de huidige kennis en ervaring op het gebied van nalatenschappen in combinatie met een aanpak op maat die goed aansluit bij het aanbod en het publiek in culturele sector. We richten ons op culturele organisaties die aan het begin staan van nalatenschappenwerving en meer kennis van dit deelgebied willen opdoen en een aanpak voor nalatenschappen willen ontwikkelen.”

Arjen van Ketel: “LVWB Fundraising en mijn bureau krijgen steeds meer vragen uit de cultuursector over advies en ondersteuning rond nalatenschappen. We zien dat er behoefte is aan het structureel versterken van dit deel van de fondsenwerving. De culturele sector heeft veel mogelijkheden om de inkomsten uit nalatenschappen te laten groeien. Het heeft een zeer betrokken, vaak hoger opgeleid en relatief vermogend publiek en ook bijzondere mogelijkheden om contact te leggen.”

Meer informatie?

Lees hier verder of neem contact op met Fusien Verloop (06-5586 4661 of Fusien@lvwbfundraising.nl), Marischka Leenaers (06-2950 4163 of Marischka@lvwbfundraising.nl) of Arjen van Ketel (06-1444 9950 of Arjen@arjenvanketel.nl), .