Initiatief Nalaten & Cultuur

LVWB Fundraising en Arjen van Ketel Legacy Fundraising werken samen om de cultuursector te versterken in hun werving van nalatenschappen. Daarvoor zijn we eind 2018 het ‘Initiatief Nalaten & Cultuur’ gestart, waarmee we een platform bieden om kennis en ervaring te delen, onderzoek te doen en trainingen, coaching en advies aan te bieden. Afgelopen jaar hebben we diverse trainingen gegeven en een onderzoek gedaan naar nalatenschappenwerving door culturele instellingen. Het artikel daarover lees je hier.

Waarom is het Initiatief Nalaten & Cultuur opgezet? 

Arjen van Ketel: “LVWB Fundraising en mijn bureau krijgen steeds meer vragen uit de cultuursector over advies en ondersteuning rond nalatenschappen. We zien dat er behoefte is aan het structureel versterken van dit deel van de fondsenwerving. De culturele sector heeft veel mogelijkheden om de inkomsten uit nalatenschappen te laten groeien. Het heeft een zeer betrokken, vaak hoger opgeleid en relatief vermogend publiek en ook bijzondere mogelijkheden om contact te leggen.”

Op wie richt het Initiatief Nalaten & Cultuur zich? 

Marischka Leenaers: “Ons opleidingsprogramma is een goede mix van de huidige kennis en ervaring op het gebied van nalatenschappen in combinatie met een aanpak op maat die goed aansluit bij het aanbod en het publiek in culturele sector. We richten ons op culturele organisaties die aan het begin staan van nalatenschappenwerving en meer kennis van dit deelgebied willen opdoen en een aanpak voor nalatenschappen willen ontwikkelen.”

Wat maakt deze samenwerking zo sterk? 

Fusien Verloop; “Het laatste decennium is de fondsenwerving onder particulieren steeds belangrijker geworden voor culturele instellingen. De focus op particuliere schenkers werpt zijn vruchten af en steeds meer organisaties ontvangen nu van tijd tot tijd ook al nalatenschappen. Hoogste tijd om dan ook meer serieus naar nalatenschappenwerving te gaan kijken. LVWB Fundraising is sterk in het op maat adviseren en begeleiden van culturele organisaties. Voor nalatenschappen kiezen we ervoor om nauwer samen te werken met een ervaren specialist op dit gebied, Arjen van Ketel.”

Meer informatie ?

Neem contact op met Marischka Leenaers (Marischka@lvwbfundraising.nl, 06-2950 4163), Fusien Verloop (Fusien@lvwbfundraising.nl, 06-5586 4661) of Arjen van Ketel (arjen@arjenvanketel.nl of 06-14449950).