Alle Trainees

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • Nina Scholtens, trainee bij Parkstad Limburg Theaters

  Na mijn master studie in Cultural Policy & Arts Management zocht ik naar een ontmoetingsplek waar de podiumkunsten, creativiteit en de maatschappij samenkwamen. Hoewel ik vooral ervaring had opgedaan in cultureel beleid en communicatie van Internationale Hogere Muziekeducatie, miste ik de connectie met een publiek en makers. Ik ging daarom op zoek naar het gevoel […]
  lees verder » Na mijn master studie in Cultural Policy & Arts Management zocht ik naar een ontmoetingsplek waar de podiumkunsten, creativiteit en de maatschappij samenkwamen. Hoewel ik vooral ervaring had opgedaan in cultureel beleid en communicatie van Internationale Hogere Muziekeducatie, miste ik de connectie met een publiek en makers. Ik ging daarom op zoek naar het gevoel dat ik een aantal jaren geleden had toen ik Maastricht een zangwedstrijd organiseerde en daarvoor de fondsen wierf om het project te realiseren. Dit gevoel vond ik terug bij Parkstad Limburg Theaters waar fondsenwerving bijdraagt aan de toekomst van de podiumkunsten in Limburg. Als trainee hoop ik met de begeleiding van de ervaren fondsenwervers van LVWB mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden om zo Parkstad Limburg Theaters te ondersteunen met hun ambities, waardoor ik kan bijdragen aan de culturele en economische ontwikkeling van de regio.
 • Leontien Boogaard, trainee bij LVWB Fundraising

  Naast mijn bachelor Kunstgeschiedenis en master Kunst, Cultuur en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik in verschillende functies bij culturele instellingen gewerkt waarbij ik in aanraking kwam met fondsenwerving, bijvoorbeeld als educatiemedewerker bij een poppodium en bestuurslid bij een filmtheater. Na mijn afstuderen besloot ik dat ik hier meer over wilde leren. Fondsenwerving is een uitdagend vak waarbij je organisaties helpt hun droom voor een sociaal-maatschappelijk of cultureel project waar te maken. Het traineeship bij LVWB Fundraising biedt mij de mogelijkheid om mij te ontwikkelen tot volwaardig fondsenwerver en zo hopelijk in de toekomst bij te dragen aan de realisatie van veel mooie projecten. Tijdens mijn traineeship zal ik werken aan opdrachten voor verschillende opdrachtgevers, bijvoorbeeld Save the Children.
 • Andrew van der Ven, trainee bij Stedelijk Museum Breda

  Tijdens mijn Master Media Studies in Leiden heb ik gewerkt voor het Movies that Matter Festival, waar ik opdracht kreeg om meer jonge bezoekers naar het festival te trekken. Dit heb ik gedaan door een filmprogramma speciaal voor jongeren op te zetten. Financiële middelen waren er echter niet. Dankzij de steun van diverse organisaties is het programma er gekomen en gelukkig viel het bij de doelgroep in de smaak. Maar dit project liet mij wel inzien dat er een structureel probleem is binnen de cultuursector. Ik geloof dat fundraising organisaties nieuwe mogelijkheden biedt om verder te kunnen groeien. Door een traineeship bij LVWB fundraising hoop ik culturele instellingen daarmee te kunnen helpen.
 • Veerle van de Ven, trainee bij Museumpark Orientalis

  Kunst en cultuur heeft van jongs af aan mijn interesse. Tijdens mijn master 'Kunstbeleid en kunstbedrijf' kwam ik in aanraking met mecenaat, fondsen en giften. Ik besloot stage te lopen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland waarvoor ik onderzoek deed naar fondsaanvragen vanuit de popcultuur. Het was leerzaam om te zien hoeveel behoefte er is in de culturele sector aan niet alleen financiële ondersteuning, maar ook aan het hele proces daaromheen; van het schrijven van fondsaanvragen tot aan het opbouwen en onderhouden van vriendenkringen. Tijdens mijn traineeship bij LVWB fundraising hoop ik veel kennis en praktijkervaring op te kunnen doen, zodat ik in de toekomst culturele instellingen kan ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen.
 • Maud Singelenberg, trainee bij Artis

  ARTIS is een ontzettend bijzondere opdrachtgever om mee te werken. Als kind kwam ik heel vaak naar het park; het is onwerkelijk om nu in diezelfde plek naast de gieren op kantoor te zitten. Ik mijn eerste weken ben ik gelijk aan de slag gegaan met de opvolging van de steuncampagne: door de beperkingen omtrent het coronavirus draait ARTIS grote verliezen. Het park kan alle steun gebruiken. Ook hou ik mij bezig met de particuliere geefrelaties. Met het team denken we gezamenlijk na over strategieën om nieuwe donateurs te werven en de banden met de huidige gevers te bestendigen en behouden. Ik doe heel veel waardevolle nieuwe kennis en ervaringen op, wat mij het vertrouwen geeft om straks zelfstandig aan de slag te gaan in het veld.
  lees verder » In 2017 liep ik stage bij TivoliVredenburg, op de afdeling Development, waar ik veel heb geleerd over het opzetten en onderhouden van geefrelaties. Samen met mijn begeleider organiseerde ik allerlei evenementen voor de particuliere gevers van het TivoliVredenburg Fonds. Na deze stage besloot ik mij verder in te zetten voor de financiering van de cultuursector: aangezien steeds minder overheidssteun naar kunst en cultuur gaat, is fondsenwerving dé manier om te zorgen dat de sector behouden en bevorderd kan worden. Mijn master Kunstbeleid en Kunstbedrijf bood mij een solide grondslag aan kennis en vaardigheden, met vakken als 'Cultuursponsoring en Mecenaat' en een onderzoeksstage bij een Amsterdamse kunstbeurs (This Art Fair). Om meer werkervaring en connecties in het veld op te doen, besloot ik mij aan te melden voor een traineeship bij LVWB. Dankzij de begeleiding van ervaren fondsenwervers hoop ik niet alleen mijzelf in het werkveld te ontwikkelen, maar ook ARTIS, mijn huidige werkplek, te helpen met het verkrijgen van de nodige fondsen en donaties om het park niet verloren te laten gaan.
 • Winona Verlinden, trainee bij de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en Lindenberg Cultuurhuis

  Als trainee ben ik werkzaam voor de Vierdaagsefeesten en Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Binnen beide organisaties houd ik me onder meer bezig met het werven van structurele donateurs via een vriendenprogramma. Bij de Vierdaagsefeesten is dit nog in de opstartende fase en bij de Lindenberg is het vriendenprogramma al opgezet en juist in de uitbreidende fase. Daarbij werk ik ook aan fondsaanvragen voor cultureel-maatschappelijke projecten. De combinatie van beide opdrachten is dan ook erg veelzijdig en leerzaam, omdat ik ervaring opdoe binnen beide fases en ook met verschillende vormen van fondsenwerving. De trainingsdagen bieden daarbij een sterke basis en door de intensieve begeleiding en coaching vanuit LVWB Fundraising leer ik steeds meer over het vak en kan ik mijn praktijkervaring uitbreiden.
  lees verder » Tijdens mijn master Kunstbeleid en Kunstbedrijf heb ik veel geleerd over het belang van de verduurzaming van de culturele sector en onderzoek gedaan naar hoe er door musea een nieuw en daarmee ook meer inclusief publiek kan worden bereikt. Fondsenwerving is hierbinnen van groot belang. Na al een eerdere stage-ervaring met crowdfunding als wervingsvorm wilde ik me graag ook meer ontwikkelen in andere vormen van werving waardoor ik bij LVWB Fundraising terecht ben gekomen.
 • Anna Helfrich, trainee bij Stichting Rijksmuseum Muiderslot

  Mijn traineeship bij Stichting Rijksmuseum Muiderslot is zeer divers en uitdagend. Ik houd mij bezig met het opstellen van verschillende projectplannen, waar vervolgens fondsen voor aangevraagd kunnen worden. Dit gaat om projecten gericht op toegankelijkheid en inclusiviteit tot aan projecten die gericht zijn op het ondersteunen van jongeren in coronatijd. Daarnaast ben ik bezig met het verkennen van de opties voor een nieuw Vriendenbestand van het Muiderslot.
  lees verder » Na mijn studie Geschiedenis heb ik een master Publieksgeschiedenis gevolgd. Tijdens dit in Nederland unieke programma heb ik geleerd over de alledaagse omgang met het verleden en de vele manieren waarop geschiedenis aan een breed publiek wordt gepresenteerd. Naast mijn studie heb ik een bestuursjaar gehad bij een tennisvereniging voor studenten, waar ik mijn eerste fondsenwervende ervaring opdeed. Daarnaast bleef ik me tijdens mijn studie maar afvragen: hoe wordt alles in musea en andere culturele instellingen uiteindelijk gefinancierd? Ik wilde hier meer over weten en mezelf meer op dit gebied ontwikkelen. Als trainee bij LVWB Fundraising hoop ik dan ook met de begeleiding van de ervaren fondsenwervers mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden om zo Rijksmuseum Muiderslot te helpen hun doelstellingen waar te maken.
 • Marcelle Stoffel, trainee bij de Stevenskerk en Vrienden van de Domkerk

  Mijn werk bij de Stevenskerk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee van LVWB Fundraising heb ik, dankzij de begeleider en adviseur, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van.
  lees verder » Ik heb een bachelor Theaterwetenschappen gevolgd aan de UvA en de master Kunstbeleid en Kunstbedrijf aan de Radboud Universiteit. Tijdens mijn stage heb ik kunnen proeven van het fondsenwerversberoep. Dit beviel zo goed dat ik me hierin verder wilde ontwikkelen en kwam ik terecht bij LVWB Fundraising. Ik werkte als trainee bij de Stevenskerk in Nijmegen. Vanwege een grootschalig fondsenwervingsplan hebben zij extra hulp ingeschakeld. We organiseren een nalatenschappencampagne en een begunstigersevenement. Het werk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee heb ik, dankzij mijn begeleider Hans, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van. Inmiddels is dit traineeship afgerond. Ik werk nu als trainee voor de Vrienden van de Domkerk in Utrecht voor het opzetten van een netwerk- en vriendencampagne.