Enkele trainees aan het woord

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • Juliette

  Juliette, trainee bij ARTIS

  De afgelopen jaren ben ik met veel plezier actief geweest in de creatieve en culturele sector. Aanvankelijk bij verschillende theaters, later ook bij de grootste vakbond voor musici en kunstenaars: NTB/de Kunstenbond. Hierdoor ben ik regelmatig in aanraking gekomen met ludieke fondsenwervende acties, grootschalige evenementen en campagnes. Het heeft me altijd geïntrigeerd, en toch heb ik nooit die stap genomen om me binnen dit vakgebied te specialiseren, althans, tot nu toe…  
  lees verder » Het traineeship van LWVB Fundraising geeft mij eindelijk de kans mijzelf te ontwikkelen tot een gedegen fondsenwerver, waardoor ik mij actiever in kan zetten voor de culturele instellingen die mij aan het hart gaan. De komende tijd zal ik met een team van enthousiaste en ervaren fondsenwervers aan de slag gaan bij ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland. Ik kijk enorm uit naar dit leertraject.  
 • Marijn Dekker

  Marijn Dekker, trainee bij LVWB Fundraising

  Ik ben Marijn Dekker en kunst staat bij mij hoog in het vaandel. Tijdens mijn opleidingen Algemene Cultuurwetenschappen, New Media & Digital Culture, en Creative Industries deed ik onderzoek naar kunst en cultuur en in al haar facetten, met een nadruk op hedendaagse interdisciplinaire kunst.
  lees verder » Tijdens mijn eerste baan als assistent-curator bij SEA Foundation was fondsenwerving een belangrijk onderdeel van mijn werk. Fondsenwerving sprak mij aan omdat ik hiermee een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van waardevolle kunstzinnige projecten. Als trainee bij LVWB Fundraising hoop ik mijn vaardigheden als fondsenwerver verder te ontwikkelen zodat ik hiermee culturele organisaties kan blijven ondersteunen. 
 • Nikki Mantel, trainee bij LVWB Fundraising

  Als kunsthistoricus ben ik gek op inhoud. Ik kan me enorm goed verdiepen in de achtergrond van een kunstenaar, een bepaalde periode of enige andere vorm van cultuur. Maar ik ben daarnaast ook ontzettend praktisch en creatief.
  lees verder » Toen ik na mijn master kunstgeschiedenis (UvA) op zoek ging naar een baan viel mijn oog dan ook vrij snel op het traineeship bij LVWB Fundraising. Een plek waar ik mijn enthousiasme voor cultuur kwijt kan en waarin ik fijn praktisch bezig kan zijn. Ik hoop mij door middel van dit traineeship te ontwikkelen tot een ervaren fondsenwerver die een bijdrage mag leveren aan de realisatie van mooie projecten.
 • Yannita

  Yannita Vergonet, trainee bij LVWB Fundraising

  Tijdens mijn master North American Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik me verdiept in maatschappelijke kwesties en menig onderzoeksproject gewijd aan het welzijn van multiculturele gemeenschappen. Het viel mij op dat organisaties die zich voor deze gemeenschappen inspannen bijna altijd kampen met een tekort aan goederen, mensen of kapitaal.
  lees verder » Ik wil in mijn werk graag een verschil kunnen maken en dit type organisaties helpen. Door middel van het traineeship en de expertise van de ervaren senior adviseurs van LVWB Fundraising hoop ik de kennis en vaardigheden op te doen om non-profit organisaties, goede doelen of culturele instellingen te helpen om hun ambities waar te maken.   
 • Georgie

  Georgie Kusbiantoro, trainee bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland

  “Ik vind Bibliotheek Zuid-Kennemerland een toffe plek waar ik veel leer over zowel fondsenwerving als over het werk van de bibliotheek zelf. Vroeger kwam ik er zelf bijna wekelijks om boeken te lenen. Ik heb nooit geweten dat er ook ontzettend veel activiteiten te doen zijn. En dat er bijvoorbeeld ook werkplekken zijn voor scholieren […]
  lees verder » "Ik vind Bibliotheek Zuid-Kennemerland een toffe plek waar ik veel leer over zowel fondsenwerving als over het werk van de bibliotheek zelf. Vroeger kwam ik er zelf bijna wekelijks om boeken te lenen. Ik heb nooit geweten dat er ook ontzettend veel activiteiten te doen zijn. En dat er bijvoorbeeld ook werkplekken zijn voor scholieren en ZZP’ers. 
  Op dit moment ben ik bezig met de voorbereiding van de werving van fondsen en particuliere gevers voor de herinrichting en vernieuwing van verschillende vestigingen. Onlangs ben ik bij de verschillende vestigingen op bezoek geweest om gevoel te krijgen bij het gebouw en te zien wat we willen gaan veranderen en waarom dat nodig is. Het leuke aan zo’n tastbaar project is dat je heel duidelijk kan zien waar je het voor doet en wat een nieuwe inrichting de bibliotheek en haar bezoekers gaat brengen.’’ 
 • Esmee

  Esmee van den Akker, trainee bij Museumpark Orientalis

  “Ik houd me sinds november bezig met de werving van en het contact met particuliere gevers. Ook werk ik mee aan aanvragen voor vermogensfondsen voor verschillende projecten, zoals het aanleggen van natuurbeleefpaden in het park.  Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Al meer dan 100 jaar is het een ontmoetingsplek waar bezoekers het heden en […]
  lees verder » "Ik houd me sinds november bezig met de werving van en het contact met particuliere gevers. Ook werk ik mee aan aanvragen voor vermogensfondsen voor verschillende projecten, zoals het aanleggen van natuurbeleefpaden in het park. 
   
  Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Al meer dan 100 jaar is het een ontmoetingsplek waar bezoekers het heden en verleden van religies en wereldbeelden met elkaar kunnen delen. Wat me zo aanspreekt is dat mijn opdracht vrij breed is. Op deze manier maak ik in korte tijd kennis met diverse onderdelen van het vak en mag ik deze direct in praktijk brengen. De interne opleidingsdagen bij LVWB Fundraising en het regelmatige contact met de adviseurs van het bureau geven me de theoretische basis die ik daarvoor nodig heb. Net zo belangrijk is misschien wel dat ik een netwerk opbouw. En het contact met en uitwisselen van ervaringen met de andere trainees is gewoon ontzettend leuk en inspirerend!" 
 • Joy

  Joy Ravenswaaij, trainee bij Luxor Theater Rotterdam

  “Sinds december 2021 ben ik trainee fondsenwerver en relatiebeheer bij het Luxor Theater in Rotterdam. Ik heb een grote affiniteit met dit theater, omdat ik hier van kinds af aan al mooie voorstellingen heb kunnen bewonderen én ik er als kind op het podium heb gestaan met een musicalproductie. Ik vind het dan ook extra […]
  lees verder » "Sinds december 2021 ben ik trainee fondsenwerver en relatiebeheer bij het Luxor Theater in Rotterdam. Ik heb een grote affiniteit met dit theater, omdat ik hier van kinds af aan al mooie voorstellingen heb kunnen bewonderen én ik er als kind op het podium heb gestaan met een musicalproductie. Ik vind het dan ook extra leuk dat ik juist hier als trainee aan de slag kon.  
   
  Ik houd me nu bezig met de campagne Take a Seat. Het oude Luxor Theater wordt verbouwd en we willen er nieuwe stoelen in plaatsen. Om deze droom te realiseren vragen we trouwe bezoekers een stoel te adopteren. Tot nu toe heb ik veel geleerd over relatiebeheer en campagne voeren. Ik vind het mooi om te zien dat zo veel mensen Luxor een warm hart toedragen. Dit geeft mij extra motivatie om meer te kunnen betekenen voor Luxor. Ik ben blij dat de theaters volledig open mogen en kijk er dan ook naar uit dat iedereen weer van Luxor kan genieten!" ️