Alle Trainees

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • LVWB Trainee Margrethe Gang

  Margrethe van der Gang, trainee bij Holland Baroque

  Bij LVWB Fundraising heb ik geleerd om theorie op een creatieve manier in de praktijk toe te passen. Als trainee werk ik samen met mijn begeleider Marischka aan de fondsenwerving bij het eigenzinnige orkest Holland Baroque. Ik merk dat de werkzaamheden heel divers zijn, van het organiseren van evenementen voor grote giften tot het opzetten van een business club voor young potentials. Het inspelen op de huidige pandemie maakt het een stuk uitdagender om plannen te maken en op een creatieve manier naar oplossingen te zoeken. Iedereen werkt nu vanuit huis en flexibiliteit en snel kunnen schakelen is daardoor nog belangrijker geworden.
  lees verder » Tijdens mijn studie rechten wilde ik mij breed oriënteren daarom heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Museumhuis Bartolotti. De diverse taken bij het museum maakten het werk niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. Hier ontdekte ik dat naast de kaartverkoop ook andere aspecten belangrijk zijn voor de inkomsten van culturele organisaties.  Juist het onderhouden van relaties en het zoeken naar nieuwe contacten spelen daarin een essentiële rol. Omdat dit mij zo aansprak ben ik na mijn studie op zoek gegaan naar een cultureel traineeship met een praktische insteek. Het geeft mij ontzettend veel energie om mij in de praktijk in te zetten voor een uniek orkest als Holland Baroque en donateurs aan hen te verbinden. Het traineeship heeft mij de kans gegeven om na verschillende trainingssessies en actieve begeleiding bij Holland Baroque de fondsenwerving op te zetten. Foto: Wouter Jansen.
 • Marcelle Stoffel, trainee bij de Stevenskerk en Vrienden van de Domkerk

  Mijn werk bij de Stevenskerk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee van LVWB Fundraising heb ik, dankzij de begeleider en adviseur, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van.
  lees verder » Ik heb een bachelor Theaterwetenschappen gevolgd aan de UvA en de master Kunstbeleid en Kunstbedrijf aan de Radboud Universiteit. Tijdens mijn stage heb ik kunnen proeven van het fondsenwerversberoep. Dit beviel zo goed dat ik me hierin verder wilde ontwikkelen en kwam ik terecht bij LVWB Fundraising. Ik werkte als trainee bij de Stevenskerk in Nijmegen. Vanwege een grootschalig fondsenwervingsplan hebben zij extra hulp ingeschakeld. We organiseren een nalatenschappencampagne en een begunstigersevenement. Het werk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee heb ik, dankzij mijn begeleider Hans, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van. Inmiddels is dit traineeship afgerond. Ik werk nu als trainee voor de Vrienden van de Domkerk in Utrecht voor het opzetten van een netwerk- en vriendencampagne.