Alle Trainees

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • LVWB Trainee Margrethe Gang

  Margrethe van der Gang, LVWB Trainee bij Holland Baroque

  Bij LVWB Fundraising heb ik geleerd om theorie op een creatieve manier in de praktijk toe te passen. Als LVWB Trainee werk ik samen met Marischka Leenaers aan de fondsenwerving bij het eigenzinnige orkest Holland Baroque. Ik merk dat de werkzaamheden heel divers zijn, van het organiseren van evenementen voor grote giften tot het opzetten van een business club voor young potentials. Het inspelen op de huidige pandemie maakt het een stuk uitdagender om plannen te maken en op een creatieve manier naar oplossingen te zoeken. Iedereen werkt nu vanuit huis en flexibiliteit en snel kunnen schakelen is daardoor nog belangrijker geworden.
  lees verder » Tijdens mijn studie rechten wilde ik mij breed oriënteren. Daarom heb ik naast mijn studie onder andere vrijwilligerswerk gedaan bij Museumhuis Bartolotti. De diverse taken bij het museum maakten het werk niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. Hier ontdekte ik dat naast de kaartverkoop ook andere aspecten belangrijk zijn voor de inkomsten van culturele organisaties.  Juist het onderhouden van relaties en het zoeken naar nieuwe contacten spelen daarin een essentiële rol. Omdat dit mij zo aansprak ben ik na mijn studie op zoek gegaan naar een cultureel traineeship met een praktische insteek. Het geeft mij ontzettend veel energie om mij in de praktijk in te zetten voor een uniek orkest als Holland Baroque en donateurs aan hen te verbinden. Het traineeship van LVWB Fundraising heeft mij de kans gegeven om na verschillende trainingssessies en actieve begeleiding bij Holland Baroque de fondsenwerving op te zetten. Foto: Wouter Jansen.
 • Janna Moree, LVWB Trainee bij Stichting Je Leefstijl als Medicijn

  Dat fondsenwerving vraagt om maatwerk is mij al snel duidelijk geworden. Als trainee bij Je Leefstijl als Medicijn doe ik in een voor mij nieuwe sector ervaring op in de fondsenwerving. Ik krijg als fondsenwerver de kans om bij te dragen aan een vernieuwend platform. Bij mijn opdracht word ik ‘on the job’ gecoacht door twee senior-adviseurs. Het is fijn dat ik altijd bij mijn coaches terecht kan met vragen, terwijl ze me tegelijkertijd uitdagen om zelfstandig aan de slag te gaan.
  lees verder » Tijdens mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen heb ik gewerkt in het Van Abbemuseum, waar ik kennis maakte met het organiseren van evenementen en projectmatig werken. Daarnaast liep ik stage bij de Kunstcommissie van de Nederlandse Bank en bij We Are Public. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als floormanager bij het Zuiderstrandtheater, waar ik veel te maken had met verschillende gezelschappen en commerciële klanten. Zo werd ik bewust van het groeiende belang voor culturele instellingen om naar andere financieringsmogelijkheden te kijken. Voor mij was het traineeship dan ook precies wat ik zocht. Ik had al wel wat ervaring in de culturele sector maar ik miste kennis over fondsenwerving. Tijdens de opleiding komen de verschillende terreinen van fondsenwerving aan de orde en krijg ik de kans om uiteenlopende opdrachten te doen. Wat ik interessant vind is dat je ook werkt aan projecten buiten de culturele sector, zoals in de sectoren zorg en welzijn, en onderwijs en wetenschap. Ik ben op dit moment bezig met de aanvragen bij vermogensfondsen voor Stichting Je Leefstijl als Medicijn.
 • Marcelle Stoffel, LVWB Trainee bij de Stevenskerk

  Mijn werk bij de Stevenskerk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee van LVWB Fundraising heb ik, dankzij de begeleider en adviseur, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van.
  lees verder » Ik heb een bachelor Theaterwetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment rond ik mijn master Kunstbeleid en Kunstbedrijf aan de Radboud Universiteit af. Tijdens mijn stage heb ik kunnen proeven van het fondsenwerversberoep. Dit beviel zo goed dat ik me hierin verder wilde ontwikkelen en kwam ik terecht bij LVWB Fundraising. Als trainee hoop ik met de begeleiding van ervaren fondsenwervers en adviseurs erachter te komen welke type fondsenwerver ik zou kunnen worden. Op dit moment werk ik bij de Stevenskerk in Nijmegen. Ik assisteer en ondersteun hier de organisatie en met name de medewerker die de fondsenwerving doet. Vanwege een grootschalig fondsenwervingsplan hebben zij extra hulp ingeschakeld. Hier zijn we bezig met een Nalatenschappencampagne en het organiseren van een begunstigersevenement. Het werk is enorm gevarieerd en de lijntjes naar de collega’s zijn kort. Als trainee van LVWB Fundraising heb ik, dankzij de begeleider en adviseur, de vrijheid om alles te vragen en de veiligheid om te fouten mogen maken: daar leer je tenslotte van.
 • Mara Liza de Bakker, LVWB Trainee bij Silbersee

  Mijn traineeship bij Silbersee concentreert zich op vooronderzoek op het gebied van fondsenwerving, vriendennetwerken en crowdfunding. Het is heel interessant om van begin tot eind aan het fondsenwervingsproces mee te werken en de kans te krijgen om veel ervaring op te doen.
  lees verder » Bij LVWB Fundraising kan ik werkend leren waardoor ik de theorie uit de lessen ook direct kan toepassen in de ‘echte wereld’. De begeleiding en het leertraject zijn intensief, waardoor je onwijs veel uit je traineeship kunt halen. Mijn traineeship bij Silbersee concentreert zich op vooronderzoek op het gebied van fondsenwerving, vriendennetwerken en crowdfunding. Het is heel interessant om van begin tot eind aan het fondsenwervingsproces mee te werken en de kans te krijgen om veel ervaring op te doen. Tijdens mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA liep ik verschillende stages bij kunstinstellingen, al snel merkte ik dat ik liever op de werkvloer leerde en besloot ik als freelancer in de kunst- en cultuursector te gaan werken. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de zakelijke en fondswervingskant van culturele organisaties. Daarnaast zag ik ook hoeveel behoefte er is in kleinere culturele organisaties aan kennis over fondsenwerving. Ik ben blij dat ik me via het traineeship van LVWB Fundraising op de werkvloer verder kan ontwikkelen.
 • Mettina Bleker, LVWB Trainee bij De Lindenberg en Theater Veenbrand

  Fondsenwerving is veelzijdig. Dat werd mij al duidelijk tijdens een kijkje in de keuken bij de fondsenwerving van het Louvre in Parijs. Als LVWB Trainee leer ik nu alle facetten van fondsenwerving in de praktijk én krijg ik specialistische begeleiding. Met deze combinatie kan ik mij direct vol inzetten voor geweldige initiatieven bij De Lindenberg en Veenbrand.
  lees verder » Als afgestudeerd kunsthistoricus aan de Rijksuniversiteit Groningen en de University of St Andrews zie ik het belang van fondsenwerving voor de verzelfstandiging van de culturele sector. Ook sectoren als de zorg zijn gebaat bij effectieve en succesvolle fondsenwerving. Als LVWB Trainee is het mijn doel om gepassioneerde particulieren, bedrijven en instellingen met elkaar te verbinden en projecten te realiseren.