Wat is de sponsorkracht van jouw organisatie?

Sponsorkracht: welke kansen en mogelijkheden heeft jouw organisatie om (meer) sponsorpartners te werven?

Wil jouw organisatie de kansen voor samenwerking met bedrijven onderzoeken?
Sponsorkracht is een compact adviestraject waarin we jouw sponsorvragen in korte tijd beantwoorden. Op basis van onze expertise en jarenlange ervaring met sponsoring en fondsenwerving én dankzij een uitgebreide database van informatie over potentiële sponsorpartners helpen we je op een efficiënte en betaalbare manier.

Wat levert het jouw organisatie op?

Inzicht in en advies ten aanzien van:

  • Trends en ontwikkelingen in de markt
  • Goede voorbeelden ter inspiratie
  • Mogelijke (inhoudelijke) aanknopingspunten voor verschillende type partners op basis van jouw case for support en doelgroepen
  • Mogelijke proposities en tegenprestaties op hoofdlijnen
  • Lijstje met mogelijke (type) bedrijfspartners en prospects
  • Advies voor vervolgacties
  • Betrokkenheid van directie-, bestuur- of teamleden bij dit onderwerp

 

Voor welke organisaties is dit geschikt?

Voor goede doelen, culturele organisaties en maatschappelijke organisaties, zowel zonder als met enige ervaring in het samenwerken met bedrijven en die de kansen en mogelijkheden hiervoor verder willen verkennen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Het traject bestaat uit vier stappen.

1. Online intake

We starten met een online intake en kennismaking:

  • We maken kennis met jouw organisatie en bespreken de ervaringen met en uitgangssituatie voor samenwerking met bedrijven van jouw organisatie en jullie wensen en eventuele eerste ideeën hierover.
  • We bepalen welke relevante informatie, zoals bijvoorbeeld beleids- en projectplannen, we kunnen gebruiken om ons verder in jouw organisatie te verdiepen.
  • We bepalen een datum en bekijken wie van jouw organisatie bij de Sponsorkrachtsessie aanwezig zijn.

2. Sponsorkrachtsessie

De sponsorkrachtsessie is een live bijeenkomst op jouw locatie of bij ons op kantoor in Utrecht. Wij bereiden deze voor. In de sessie van circa 2,5 uur:

  • geven we een update van het sponsorklimaat en de -markt: wat zoeken bedrijven in sponsorsamenwerking en de belangrijkste trends en ontwikkelingen. Daarbij laten we ook inspirerende voorbeelden zien.
  • bespreken we de sponsormotieven van bedrijven en hoe je daar op kunt inspelen.
  • bespreken we inhoudelijke aanknopingspunten voor verschillende type partners, op basis van jouw case for support en doelgroepen.
  • kijken we samen naar mogelijke proposities en tegenprestaties op hoofdlijnen.

3. Lijstje mogelijke sponsorpartners

Op basis van een analyse uit onze database maken we een eerste prospectlijst met potentiële sponsorpartners, met daarbij relevante achtergrondinformatie over bijvoorbeeld het sponsorbeleid, eerdere partnerships, inhoudelijke aanknopingspunten etc.

4. Advies en afronding

  • Je ontvangt de sheets van de Sponsorkrachtsessie en een beknopt verslag met aanbevelingen voor vervolgacties.
  • Tot slot, plannen we een afrondend online gesprek om de uitkomsten en de longlist door te nemen en ronden het adviestraject zo samen af.

Wie voert het uit?

LVWB Fundraising is thuis in alle vormen van sponsoring en fondsenwerving en werkt al meer dan 20 jaar voor culturele en maatschappelijke organisaties, universiteiten en goede doelen. Een van onze senior-adviseurs verzorgt het traject samen met Ad Maatjens, specialist in sponsoring.

Wat kost het?

Voor het hele traject inclusief eerste longlist met potentiële sponsorpartners rekenen we €5.250,- ex btw en reiskosten (€0,50 / km).

Hoe verder?

We kunnen jouw organisatie begeleiden bij de verdere stappen, zoals het uitwerken van proposities en tegenprestaties, opstellen van een kwalitatieve shortlist van potentiële sponsors en verdere research daarop, advies bij het aangaan van gesprekken met potentiële sponsorpartners etc. Of helpen in de uitvoering door middel van (interim) ondersteuning door een van onze adviseurs of de inzet van een talentvolle trainee.

Heb je andere of specifieke vragen op het gebied van sponsoring?

Heb je al veel ervaring met sponsorpartners en heb je specifieke vragen? Of wil je vooral ingaan op mogelijke proposities en tegenprestaties? Dan bekijken we graag wat we op maat kunnen aanbieden voor jouw situatie en organisatie. Neem daarvoor contact op met een van onze senior-adviseurs.